Medlemskapet och medlemsförmåner

Som medlem i Handelsgillet har du tillgång till klubbrummet i tredje våningen i gårdsbyggnaden på Kaserngatan 23. Klubbrummet är öppet måndag-tisdag klockan 8.00-23.00, onsdag-fredag klockan 08.00-24.00, lördag klockan 09.00-24.00. Söndagar stängt. Du kan lösa ut en egen nyckel på kansliet.

I klubbrummet kan du läsa finlandssvenska dagstidningar, flera affärstidningar, de inhemska kvällstidningarna och flera specialtidskrifter. Här finns också tv och wlan. Dessutom står en dator med skrivare och nätuppkoppling till medlemmarnas förfogande

I anslutning till klubbrummet finns biljardsalen med två snooker- och ett poolbord.

Från måndag till tisdag kl. 16.00–22.30 och onsdag till fredag klockan 16.00-23.30 finns det serveringspersonal i klubbrummet. Då kan du som medlem äta och dricka till ett förmånligt pris.

Medlemskortet berättigar också till vissa rabatter på restaurangerna: Casa Mare, Graniittilinna, Lasipalatsi och Tony´s Deli.

Hur bli medlem?

Om du vill bli medlem i Handelsgillet bör du delta i en tillställning arrangerad av Handelsgillet eller någon av klubbarna verksamma inom Gillet (se vad som är på gång under Aktuellt och Klubbar). Blivande och nya medlemmar i Handelsgillet kan ha en eller två faddrar. 

Därefter kan du fylla i ansökningsblanketten. Den kan du skriva ut här eller hämta på Gillets kansli. Ansökan jämte ett färgfoto i jpg-format, eller ett papperspassfoto i färg, returnerar du till Handelsgillets kansli, Kaserngatan 23 A 12, 00130 Helsingfors. Fotot i jpg-format kan du sända per e-post till info@handelsgillet.fi.

För att bli medlem bör du dessutom uppfylla följande kriterier:
  • vara minst 20 år gammal
  • ha svenska som modersmål, eller visa dokumenterat intresse för det svenska språket
  • vara intresserad av näringslivet och samhället
Handelsgillets styrelse sammanträder en gång i månaden och behandlar din ansökan vid första möjliga möte. Du får ett personligt meddelande om styrelsens beslut.

Medlemsavgifter 2019

Årsmedlem (31–65 år) 115 euro
Senior (66– år) 90 euro
Junior (20–30 år) 50 euro