Vad är Handelsgillet

Handelsgillet i Helsingfors r.f. har verkat sedan år 1857 och är därmed landets äldsta herrklubb. Den allmännyttiga föreningen har drygt 1 000 medlemmar och bedriver en mångfasetterad verksamhet. Till torsdagarnas Gilleaftnar kommer ofta mer än 100 gillebröder. I Gillets klubbar kan man idka flera hobbyer.

Läs mera

     

Årets aktualitetsseminarium lockade över 400 deltagare

Seminariet Finlands styrka och möjligheter hölls på Hanken den 1 december 2014. Bland talarna Sveriges förra finansminister Anders Borg, styrelseordförande Björn Wahlroos och överdirektör Juhana Vartaianen i en paneldiskussion. Övriga föredragshållare ambassadör Bruce J. Oreck, Pekka Lundmark, Konecranes, Anne Brunila, Hanken, Ingmar Björkman, Aalto-universitetet. Konferencier var Jens Berg. Läs mer om seminariet, som i år lockade rekordpublik, i Gillebladet 4/2014!

 

             

Björn Wahlroos                              Juhana Vartiainen

Aktuellt

Öppethållningstider under julhelgen

Handelsgillet och klubben håller stängt mellan 21 och 28 december. Det går inte att komma in med egen nyckel. Den 29 december öppnar klubben igen, och det finns restaurangpersonal på plats.Läs mera »

Vårresan går till Istanbul

Handelsgillet ordnar en resa för Gillebröder avec till Istanbul 7-11 maj 2015. Anmäl dig nu - vi har 40 platser.Läs mera »

Introduktionsafton 8.1.2015 för nya medlemmar

Torsdagen den 8 januari hålls det en introduktionsafton för alla Gillebröder som blivit medlemmar under år 2014 samt deras faddrar. Det kommer en personlig inbjudan till medlemmarna i fråga, men boka redan datumet i kalendern om du är en av dem som blivit antagen som medlem under år 2014.Läs mera »

Traditionell jullunch torsdagen den 11 december 2014

Gillets årliga julfest hålls i festsalen i andra våningen och börjar klockan 12.Läs mera »

Ordinarie föreningsmöte hålls den 20 november kl 18!

Höstmötet behandlar stadgeenliga ärenden. Därtill tas förslaget till de nya stadgarna åter till första behandling. Mötet börjar klockan 18.00.Läs mera »

Välkommen på Frihetsbrödernas julkonsert

Frihetsbröderna håller sin konsert i Brändö kyrka 12.12.2014. Boka in datumet i kalendern redan nu.Läs mera »

Välkommen på årets aktualitetsseminarium på Hanken!

Rubriken är "Finlands styrka och möjligheter" och bland gästtalarna har vi Anders Borg, Björn Wahlroos, Juhana Vartiainen, Pekka Lundmark, Bruce J. Oreck, Anne Brunila och Ingmar Björkman. Läs mera »

Gillet gästas av Ole Norrback 23.10 - boka en plats!

Vi väntar oss många deltagare i Gilleafton, så försäkra dig om en plats vid middagsbordet i Donatorn genom att anmäla intresse.Läs mera »

Ordna möten och fester hos oss

Handelsgillets lokaliteter är också ett finlandssvenskt mötescentrum. Här kan finlandssvenska föreningar avgiftsfritt hålla möten med tillgång till restaurangservice. Bekanta dig med våra lokaliteter.

Här kan du även göra en offertförfrågan direkt till restaurang Cantina West.