Vad är Handelsgillet

Handelsgillet i Helsingfors r.f. har verkat sedan år 1857 och är därmed landets äldsta herrklubb. Den allmännyttiga föreningen har drygt 1 000 medlemmar och bedriver en mångfasetterad verksamhet. Till torsdagarnas Gilleaftnar kommer ofta mer än 100 gillebröder. Handelsgillet har öppet må-ti kl. 8-23, onsd.-fre kl. 8-24 samt lö. kl. 9-24. Söndagar stängt. I Gillets klubbar kan man idka flera hobbyer.

              


PÅ KOMMANDE: Bryggeribesök på Sinebrychoff  för medlemmar 1.9.2016. Anmälan tas emot fr.o.m den 2 augusti på anmälningsmodulen på Aktuellt-sidan.

 
 
   
                          

Anslagstavlan

Bryggeribesök den 1 september 2016

Boka in 1.9 i kalendern redan nu! Då har du som Gillemedlem möjlighet att besöka Sinebrychoffs bryggeri i Kervo. Anmälningar tas emot fr.o.m den 2 augusti klockan 10.00.

Seminariet 2 november 2016

Strukturen för Handelsgillets, Ekonomiska Samfundets och Hankens seminarium börjar ta form. Flera tungviktare inom näringslivet har tackat ja till att medverka. Årets seminarium hålls 2.11.2016 i Hankens festsal.

Månadens viner, juni 2016

Kom ihåg att dra nytta av Vinklubbens sida och de månatliga vintipsen du hittar där.

Höstens kräftskiva - anmäl nu!

Gillets stora kräftfest med damer hålls den 25 augusti 2016 klockan 18.00 i festsalen i andra våningen. Vi tar emot anmälningar på annika@handelsgillet.fi fr.o.m. den 1 juni.

Sommarens öppethållningstider

Dörrarna är öppna som vanligt, alla vardagar mellan kl. 08-23. Lördagar 09-24. Söndagar stängt. Klubbrummet är öppet hela sommaren men i klubbrummet finns ingen personal på plats mellan 15 juni och 15 augusti. Under sommaren kan man beställa mat och dryck i Cantina West. Kansliet är stängt i juli.

Månadens viner, maj 2016

Ett initiativ har kommit från Vinklubben att varje månad ge Gillebröderna tips och säsongsmässiga förslag på viner ur respektive månads nyutsläpp. 

Jazzkonsert & Jambalaya 17.10.2016

Den som är snabb har chans att delta i avec-kvällen den 17 oktober med jazzkonsert på Savoy - Antti Sarpila leder orkestern och Gunhild Carling är solist - och efterföljande kvällsbit.

Gillet stängt 5 maj

Kristi himmelsfärdsdag den 5 maj håller restaurangen och klubben stängt. Kansliet stängt 5 och 6 maj.

Nyckelkortet öppnar dörren till klubben

Kom ihåg att ta med det personliga nyckelkortet då du besöker Gillet. Klubbdörren har nu försetts med ett lås, som öppnas då man håller kortet vid avläsaren ovanför själva handtaget. Se bilden.

Ordna möten och fester hos oss

Handelsgillets lokaliteter är också ett finlandssvenskt mötescentrum. Här kan finlandssvenska föreningar avgiftsfritt hålla möten med tillgång till restaurangservice. Boka ett kabinett på telefonnumret för medlemmar: 020 7425330 eller via booking@cantinawest.net.

Bekanta dig med våra lokaliteter.

Här kan du även göra en offertförfrågan direkt till restaurang Cantina West.