Vad är Handelsgillet

Handelsgillet i Helsingfors r.f. har verkat sedan år 1857 och är därmed landets äldsta herrklubb. Den allmännyttiga föreningen har drygt 1 000 medlemmar och bedriver en mångfasetterad verksamhet. Till torsdagarnas Gilleaftnar kommer ofta mer än 100 gillebröder. Handelsgillet har öppet må-ti kl. 8-23, onsd.-fre kl. 8-24 samt lö. kl. 9-24. Söndagar stängt. I Gillets klubbar kan man idka flera hobbyer.

Läs mera

 

OBS!   Medlemmar kan anmäla sig till alla Gillets evenemang via Aktuellt-sidan

 

  PÅ GÅNG I SEPTEMBER

 
Höstens första Gilleafton hålls den 10 september, då Gillebroder Carl-Fredrik Geust berättar om bombardemanget av Helsingfors under andra världskriget. Den 17 september är intelligenta bilar och äldre bilister på tapeten. En intressant fråga är hur tekniken kan utvecklas för att förbättra trafiksäkerheten för bilister med begränsad färdighet att framföra fordon? Den 24 september handlar det om Åland och utmaningar och möjligheter med självstyret.
 
Den 19 september får Handelsgillet besök från Oskarsförbundet i Uppsala! Vi hoppas att många Gillebröder har möjlighet att delta i den gemensamma middagen.
 
                  
 
 
 
   
                          

Aktuellt

Exkursion för gillebröder till Syndalen den 3 september 2015

Avfärd från Kaserntorget kl 10.00. Kommendör Carl-Magnus Wasenius tar emot oss i det förnyade lägerområdet Syndalen.

Besök till Tjusterby Gård och Konstfabriken den 13 augusti 2015

Avfärd med Kaj Forsbloms buss från Kaserntorget kl 10.00. Gillebröderna besöker Tjusterby Gård i Pernå med gillebroder Christer Antell som värd. Dessutom intar vi lunch på Bistro Sinne i Borgå och besöker Konstfabriken innan vi återvänder till Kaserntorget kl 18.45

Operafestivalen i Nyslott

Handelsgillet ser "La Traviata" av Giuseppi Verdi den 23 juli med 34 deltagare.

Sommarens öppethållningstider

Klubben öppen hela sommaren 9.00-22.00 (må-ti) och 9.00-24.00 (ons-lör). Söndagar stängt. Kansliet stängt i juli.

Styrelsens stadgeförslag godkändes

På vårmötet den 16 april 2015 behandlades styrelsens förslag till stadgeändringar för andra gången. Förslaget godkändes med rösterna 78-10.

Vårmöte den 16 april 2015 klockan 18.00

På vårmötet behandlas Handelsgillets bokslut och ärenden som nämns i paragraf 13 i stadgarna. Dessutom behandlas godkännande av styrelsens förslag till nya stadgar, andra behandlingen.

Utflykt: Gumbostrand Konst & Form den 7 maj

Torsdagen den 7 maj besöker Gillet Konst & Form i Sibbo, där vi ser utställningen "Stor värld- liten människa" av Netta Tiitinen.

FULLBOKAD: Fira 1 maj på Gillet!

Den traditionella förstamaj-lunchen hålls i år klockan 13.00 i Donatorn (en dukning). Vi har drygt 80 platser - men var snabb, de brukar gå åt i rask takt.

Extraordinärt föreningsmöte 26.03.2015

Styrelsens stadgeförslag till extraordinärt föreningsmöte torsdagen den 26 mars klockan 17 i Donatorn.

Ordna möten och fester hos oss

Handelsgillets lokaliteter är också ett finlandssvenskt mötescentrum. Här kan finlandssvenska föreningar avgiftsfritt hålla möten med tillgång till restaurangservice. Boka ett kabinett på telefonnumret för medlemmar: 020 7425330 eller via booking@cantinawest.net.

Bekanta dig med våra lokaliteter.

Här kan du även göra en offertförfrågan direkt till restaurang Cantina West.